Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη Σκάλα χρειάζεται άμεσα λύση από την πολιτεία!

Το Νηπιαγωγείο της Σκάλας έχει πολλά παιδιά, αλλά πολύ μικρό χώρο για να στεγαστούν!


   Η Σκάλα Κεφαλληνίας είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή η οποία είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών και εργαζομένων που επιλέγουν να μείνουν μόνιμα.  Λόγω του αυξημένου τουρισμού και της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης είναι αυξημένο το μαθητικό δυναμικό του Νηπιαγωγείου Σκάλας, Η υπάρχουσα τάξη του Νηπιαγωγείου είναι μόλις 42τ.μ. και ως εκ τούτου ανεπαρκής για να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών. Υπάρχει έντονο κτιριακό πρόβλημα που δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία του.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια αίθουσα - γραφείο του Δημοτικού Σχολείου με μια εσωτερική τουαλέτα ενηλίκων και ένα πατάρι με  επικίνδυνη σκάλα.
Ο χώρος αυτός όχι μόνο δεν πληρεί τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις ενός Νηπιαγωγείου αλλά είναι και υγειονομικά ακατάλληλος και επικίνδυνος για ατυχήματα.
 Ο πολύ περιορισμένος χώρος, αποτελεί εμπόδιο και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και υγιεινή των παιδιών. Στην μικρή εσωτερική τουαλέτα τα παιδιά με δυσκολία μπορούν να χρησιμοποιήσουν είδη υγιεινής πολύ ψηλά και που απαιτούν πολύ δύναμη για τη χρήση τους.    
Τα κουφώματα στα παράθυρα θα πρέπει να αντικατασταθούν καθώς ανοίγουν εσωτερικά, ακριβώς στο ύψος των παιδιών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και να μην μπορεί να γίνει ο απαραίτητος αερισμός της τάξης.
Η εσωτερική σκάλα θα πρέπει να είναι απομονωμένη ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.
Υπάρχει ανάγκη τοποθέτησης μονάδας κλιματισμού καθώς η θέση της αίθουσας είναι τέτοια που δημιουργεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και αρκετά χαμηλές το χειμώνα (παρόλο την κεντρική θέρμανση).
 Δεν υπάρχει χώρος τα παιδιά να μπορούν να τρέξουν, να εκτονώσουν την ενέργεια τους ούτε και στο διάλειμμα όταν ο καιρός δεν είναι καλός. Έτσι συνωστίζονται.
Οι οικογένειες που έχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας  και οι δύο γονείς εργάζονται, για το λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη και έχουν δικαίωμα να λειτουργεί ολοήμερο νηπιαγωγείο. Ωστόσο ούτε και αυτό είναι εφικτό λόγω της έλλειψης χώρου.

Θα πρέπει να  μακροπρόθεσμα να γίνει ένα πραγματικό Νηπιαγωγείο τη στιγμή που μάλιστα υπάρχει η έκταση μέσα στο οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου.

Έναν χώρο δύο αιθουσών και δύο τουαλέτες στα μέτρα των παιδιών.

Μια δεύτερη προσωρινή λύση αλλά πολύ σημαντική θα ήταν να τοποθετηθεί μια προκατασκευασμένη αίθουσα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για ποικίλους σκοπούς.

Όπως για την δημιουργία δεύτερου τμήματος τις σχολικές χρονιές που απαιτείται ή να λειτουργήσει ολοήμερο τμήμα και να τοποθετηθεί εκεί ο απαραίτητος εξοπλισμός  ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προκατασκευασμένα κτίρια στην Κεφαλονιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δεύτερη αίθουσα.

Όλες οι αρμόδιες αρχές είναι από χρόνια ενημερωμένες.

Επείγει να παρθούν άμεσα μέτρα και να δοθούν λύσεις.






ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου