Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Κεφαλλονίτης φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή του διεθνούς αγωνιστικού τάβλι!


Ο Μανωλιός κατακτά το Champions Cup 2019!

Κεφαλλονίτης ο πρωταθλητής του διεθνούς αγώνα τάβλι 2019.
Ανάμεσα σε 26 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, κατέκτησε για την  Ελλάδα την πρώτη θέση.
Ο Μιχάλης Μανωλιός, μηχανολόγος και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, είναι γόνος της οικογένειας ιερέα Σπυρίδωνα Κουρκουμέλη από την Σκάλα.


Μετά την περσινή κατάκτηση του European Cup από τον Κώστα Χιωτίνη, άλλος ένας παίκτης μας φέρνει φέτος μια ακόμα μεγάλη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα.

Ο Μιχάλης Μανωλιός έκλεισε την πλέον επιτυχημένη  αγωνιστική χρονιά του με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επικράτησε στο πανίσχυρο Champions Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο η World Internet Backgammon Federation (WBIF), με 10 νίκες, 2 ήττες και ένα bye, κερδίζοντας στον τελικό τον κορυφαίο διεθνή Marc Van Damme με 13-5.

Το φετινό Champions Cup 2019, το οποίο διήρκεσε τρεισήμισι μήνες, ήταν ίσως το ισχυρότερο online τουρνουά τέτοιου μεγέθους που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα, με 77 συμμετοχές από 26 χώρες, 25 world class (με PR μικρότερο του 5,00) παίκτες (ανάμεσά τους και οι Χιωτίνης, Μανωλιός και Ατματζίδης) και με την προσθήκη Αμερικανών και Αργεντινών παικτών.

Στο Champions Cup η κάθε χώρα στέλνει έως και τρεις παίκτες, οι περισσότερες όσους ανεβαίνουν στο βάθρο των εθνικών πρωταθλημάτων τους. Φέτος στο τουρνουά αγωνίστηκαν μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου backgammon, όπως οι Αμερικανοί Neil Kazaross, Steve Sax και Bob Wachtel, οι Δανοί Lars Trabolt, Thomas Myhr και Claus Elken,  οι Βρετανοί Leo Waters, Sebastian Wilkinson και Gaz Owen, αλλά και ο Τσέχος Zdenek Zizka, ο Κροάτης Mislav Kovacic, o Τούρκος Belene, o Ιρανός Eshraghi και πολλοί άλλοι. Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που εκπροσωπήθηκε από τέσσερις παίκτες, κι αυτό επειδή ο Κώστας Χιωτίνης είχε κερδίσει επιπλέον πρόκριση λόγω της περσινής του πρωτιάς στο European Cup.

Με ελβετικό σύστημα τριπλού αποκλεισμού (οι παίκτες αποκλείονται στις τρεις ήττες) ο Μανωλιός ξεκίνησε ιδανικά με το απόλυτο 6/6, επικρατώντας μεταξύ άλλων του grandmaster Τούρκου Yasin Okal και του περσινού πρωταθλητή Βρετανού grandmaster Gaz Owen. Μέχρι εκεί είχε αποκλειστεί ο Στέφανος Μπονάνος με μία νίκη.

Στον έβδομο γύρο (όπου αποκλείστηκε ο Κώστας Χιωτίνης με 4 νίκες) ο Μανωλιός έκανε την πρώτη του ήττα από τον Αμερικανό giant Bob Wachtel, ενώ στον όγδοο (όπου αποκλείστηκε ο Γιάννης Ατματζίδης με 4 νίκες και ένα bye) υπέστη τη δεύτερη ήττα του από τον Δανό grandmaster Thomas Myhr. Έχοντας φτάσει στους τελευταίους 13 παίκτες της διοργάνωσης, αλλά χωρίς πλέον κανένα περιθώριο απωλειών, ο Μανωλιός ξεπέρασε άλλα δύο εμπόδια (ένα εκ των οποίων ήταν ο Ρώσος Ars) για να φτάσει στον ενδέκατο γύρο και στους τελευταίους έξι παίκτες, όπου βρήκε μπροστά του έναν από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς παίκτες παγκοσμίως, τον Βρετανό grandmaster Sebastian Wilkinson. Ο νικητής του ματς θα έμπαινε στη βραβευόμενη τριάδα, ενώ ο ηττημένος θα αποκλειόταν άπρακτος. Ο Μανωλιός, όχι μόνο κέρδισε, αλλά εκμεταλλευόμενος ευνοϊκά αποτελέσματα στα άλλα ματς (έμεινε τελευταίος χωρίς να έχει πάρει bye), πέρασε απευθείας στον τελικό, όπου και επικράτησε του εξαιρετικού Βέλγου Marc Van Damme (τρίτος τερμάτισε ο Wachtel).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική απόδοση του Μανωλιού ήταν PR 4,94 (world class, λίγο χειρότερη από τον μέσο όρο του), ενώ ο μέσος όρος των αντιπάλων του ήταν PR 6,04.
Η επιτυχία αυτή διατήρησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του backgammon και ήρθε σαν επιστέγασμα μιας πρωτοφανώς επιτυχημένης χρονιάς για τον Μανωλιό, ο οποίος κατέκτησε φέτος κατά σειρά το διεθνές EBIF Tour Finals τον Οκτώβριο, το Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα (Νοέμβριος-Μάρτιος), το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα τον Μάιο (με την ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon: Κλείτσας, Χιωτίνης, Δίκαρος, Χατζέλης) και το Κύπελλο Ελλάδος τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου